Pályázati feltételek

I. Pályázók köre

Fővárosi középiskolák (gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakközépiskolák, szakiskolák) csapatai: az intézmény egy pedagógusa és az intézmény diákjai (3-5 fő)
jelentkezés (regisztráció) ezen a linken történik

II. A videofájl technikai feltételei

Pályázni 3 perces (min. 160, max. 200 másodperces), fekvő tájolású, lehetőleg HD minőségű digitális filmmel lehet. A felvétel készülhet mobiltelefonnal, tablettel, kamerával.
A videót a YouTube oldalára kell feltölteni regisztráció, illetve bejelentkezés után. A Leírás illetve a Címke mezőknek a következő szöveget kell tartalmaznia: „Pályaválasztás„.
A YouTube által elfogadható fájl-típusokról, tartalmi korlátozásokról illetve a feltöltés menetéről ezen a linken tájékozódhat.
A fájlnév megadásakor nem lehet használni ékezetes betűket, szóközt és speciális karaktereket. A fájlnév maximum 24 karakter lehet.
A megadott paraméterektől eltérő digitális anyagokat nem áll módunkban elfogadni.

III. A pályamű benyújtása

A kiírásban megadott határidőig meg kell adni a YouTube-ra feltöltött anyag elérési linkjét és beágyazás-kódját ezen az űrlapon.
A Pályázó az űrlapon – igénye szerint – a feltöltött alkotásról rövid ismertetőt is írhat.

IV. Szerzői és személyiségi jogi feltételek

 • Pályázni kizárólag olyan alkotással lehet, amelynek egyedüli és kizárólagos szerzője a Pályázó (intézmény), továbbá nem sérti harmadik személyek személyhez fűződő jogait.
 • Amennyiben a beadott alkotás más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait megsérti, az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a Pályázó jogi felelősséggel tartozik.
 • A Pályázó az alkotás elküldésével automatikusan hozzájárul ahhoz, hogy
  • a Kiíró (Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Továbbtanulási és Pályaválasztási Tanácsadó Tagintézménye) honlapján elérhetővé tegye,
  • pályaorientációs tájékoztató rendezvényein felhasználja,
  • a zsűri által legjobbnak ítélt műveket a díjkiosztó gálán levetítse,
  • amennyiben a Pályázó díjat nyer, a készítők nevét a Kiíró saját intézményi honlapján illetve egyéb, a rendezvénnyel kapcsolatban álló médiumok sajtófelületén közzétegye.
 • A pályázatra jelentkezéskor történő adatszolgáltatás önkéntes. A pályázó tájékoztatást kérhet személyes adatainak kezeléséről és kérheti azok helyesbítését, valamint nyilvántartásból való törlését. A pályázó adatait a személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 16/A.-17. §-ában foglalt rendelkezéseknek megfelelően kezeljük.