Pályázati felhívás

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Továbbtanulási és Pályaválasztási  Tanácsadó Tagintézménye videopályázatot hirdet, melyen középfokú köznevelési intézmények (gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakközépiskolák és szakiskolák) vehetnek részt.

A benyújtható pályázati munka egy rövid (kb. 3 perces), intézményüket népszerűsítő videoklip, melynek célközönsége az általános iskolás tanulók – mint esetleges jövendőbeli diákok – valamint szüleik.

A pályázatra beküldhető korábban készített, ilyen tárgyú video is, de fontos, hogy saját készítésű legyen, és naprakész információkat tartalmazzon.

A pályázatokat média szaktanárokból és média szakra járó középiskolás diákokból álló zsűri értékeli – ill. dönt a helyezésekről.

Díjazás: az első három helyezett iskola intézményfejlesztésre fordítható ajándékutalványt nyer, melynek értéke:

  • első helyezett: 50 000 Ft,
  • második helyezett: 25 000 Ft,
  • harmadik helyezett: 10 000 Ft

emellett, a pályázó csapat tagjai ajándékcsomagot kapnak.

Az eredményhirdetésre és díjátadásra ünnepélyes keretek között kerül sor, melyen levetítésre kerülnek a díjazott alkotások, és bemutatkozhatnak az alkotó intézmények. Időpont: 2017. szeptember 21.

A pályázatra jelentkezés határideje: folyamatos (lehetőség szerint 2017. június 15).

Az elkészített pályázati anyagok beküldésének határideje: 2017. szeptember 8.

A pályázati feltételeknek megfelelő pályamunkák legalább egy éven keresztül megtekinthetők lesznek intézményünk honlapján. A zsűri válogatása alapján a benyújtott kisfilmekből összefoglaló készül, amelyet tanácsadó munkatársaink tájékoztató rendezvényeken – osztályfőnöki órákon, szülői tájékoztatókon, pályaválasztási kiállításokon – felhasználnak az általános iskolai tanulók sikeres beiskolázása érdekében.

A pályaművek segítségével a pályázó intézményt valamennyi fővárosi általános iskola végzős tanulója megismerheti.

A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekben felvilágosítást nyújt Málnási Gábor pályaválasztási tanácsadó (tel.: 338 2156 / 208, e-mail: malnasi.gabor@fpsz.net)

A pályázati kiírás nyomtatható plakátja letölthető innen.

A pályázati feltételek és a további részletek honlapunkon olvashatók: palyavalasztas.fpsz.hu/videopalyazat